lauantai 23. maaliskuuta 2013

Legomato matelee ja pääsiäinen lähestyy


Voi, apua! Kamera ja kuva-arkisto pullistelevat kaikenlaista. Paasto ei siinä mielessä ole tepsinyt kovin hyvin. Kaikenlaista on tullut tehtyä, tarpeellista ja hyödyllistä, mutta myös turhaa. Mutta mitä teen nyt? Vietänkö pääsiäisen bloggerin äärellä? Vai pitäisikö jo ruveta tekemään postauksia valmiiksi, mutta julkaista vasta sitten pääsiäisenä? Vai pitäisikö antaa olla - postata vaikka myöhemmin uusien töiden ohessa...?

Moraaliasia ei ole vielä kirkastunut, mutta positiivista tässä on ollut se että olen tullut aktiivisesti pohdiskelleeksi tätä asiaa. Lisäksi olen käynyt käsityömoraaliaiheisia keskuteluita. Käsityömoraalierikoisasiantuntijaltani on vielä viimeiset kommentit saamatta (mulla on nimittäin tuttava, joka on pukuompelija, kasvatustieteilijä ja teologi. Sieltä suunnalta odotan kattavaa selvitystä ja suosituksia;-))

5 kommenttia:

 1. Nuin laajasti opiskellut tuttava olsi tarpeen hyvässä keskustelussa!

  VastaaPoista
 2. Luin aiempia postauksia tarkemmin. Minen saa oikein kiinni pohdinnoistasi. En vaan pysty näkemään sitä pahana, jos käsitöinä synnyttää tähän maailmaan lisää tavaraa/vaatetta. Ne eivät loppulen lopuksi kuluta juurikaan luonnonvaroja verrattuna esim. mainitsemaasi matkaa Thaimaaseen. =) Ja ne ovat jo tekovaiheessa tehneet ihmistä onnellisemmaksi tai ainakin iloisemmaksi ehkä jopa antanut voimia palkkatyöhön ja sitä kautta verojan maksamiseen tai lähimmäisiin ystävällisesti tai edes kärsivällisesti suhtautumiseen, mahdollsiesti johonkin vapaaehtoistyöhönkin. Tai voisiko käsityöt olla jo sitä, jonkin muun kuin oman perheen eteen tekemistä?

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Tanja kannustuksesta. Taidan olla vähän tiukkis, näin mulle vaan on käynyt iän (ja tavaran) karttuessa. Tokihan käsitöiden tekeminen on pienempi paha kuin moni muu. Mutta sittenkin joku ääni mun sisällä sanoo, että mieti, mieti... En tiedä, miten tämän nyt ilmaisisi, mutta minulla on jotenkin ylikorostunut moraali/omatunto erityisesti ympäristöasioita koskien. Minun mielestäni mikä tahansa luonnonvarojen haaskaus on pahemman kerran tuomittavaa. Tämä käsityöharrastus ei ole mun elämässä ainut asia, jonka kanssa olen vähän ristiriitaisessa tilanteessa. Myös työnteko on hyvin arveluttavaa - saatika lasten tekeminen. Ehkä siis kuitenkin käsityöpohdinnoista on helpoin aloittaa:-)

  VastaaPoista
 4. No höh, taisit valita bloggaamattoman pääsiäisen. Ei vaan, ei ole varmaan vaikea keksiä useampiakin parempia tekemisiä. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 5. No nyt Tanja K. Ota hyvä asento ja varaa riittävästi aikaa:-). Kiitos kun luet blogiani!

  VastaaPoista