sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Kahden verkon hame

Tässä nyt se suuritöinen teos, johon edellisessä kirjoituksessa viittasin. Tämä on ollut muuten valmis jo viikon verran, muuta en sitten löytänytkään kaapeistani sitä ihonväristä vuorikangasta, jota siellä kuvittelin olevan. Piti siis odottaa kangaskauppaan pääsyä, että sain hameen valmiiksi.
En nyt tiedä tämän käytännöllisyydestä ja tarpeellisuudesta, mutta hieno tästä tuli. Jos en osaa tätä töissä käyttää, niin ilmeisesti tiedossa on yhdet ristiäiset. Ehkä siellä sitten.
Tämä rakenne on tosiaankin itse kehittelemäni. Voi hyvin olla että joku muukin on tämän keksinyt ja ohjekin jostain löytyy. Mutta minä en ole ohjetta nähnyt, enkä vastaavaa tekniikkaa missään. Siinä mielessä tämä on siis itse keksitty. No, tässä on kaksi normaalia ketjusilmukkaverkkoa limittynyt toisiinsa. Siis ihan perusvirkkausta, mutta kahta lankaa ja "työmaata" pitää kuljettaa yhtä aikaa. Tai itse asiassa tätä toteutustekniikkaa pitää vielä tutkia lisää. Voiko tätä virkata niin, että tekee ensin yhden verkon ja sitten virkkaa siihen toisen sekaan? Uskon että joillakin reunaehdoilla sekin onnistuu...
Joo, että terveisiä taas insinöörien käsityökerhosta!

2 kommenttia:

  1. Aivan huipun näköinen! Pistä toki vielä sovituskuvakin. Tämä on blogien lukemisen suola, että näkee ihan uusia ideoita. Ei sillä, että itse osaisin toteuttaa, mutta kiva ihailla toisen osaamista.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tanja K kommentista. Voinhan hameen vetää päällekin, mutta jotenkin kaikki näyttää paremmalta tuon sovitusnuken päällä...;.) Eikä tarvitse värvätä kuvaajaa.

    VastaaPoista