torstai 24. toukokuuta 2012

Sääriä ja sähköä

Työ ja kevään kylvökiireet vievät kaiken ajan, niin että ei oikein ehdi käsitöitä tuottamaan. Tein kuitenkin vanhoista kangasläjistä kaivetuista trikoista muutamat legginsit. Tässä on siis neljät pöskyt eikä kahdet kaksiväriset...:-)

Tuli taas tämän vuoden sähkön tasauslasku. En enää meinannut uskoa silmiäni, vieläkin sähkön kulutus on laskenut. Olemme siis tyttöjen syntymän jälkeen tiputtaneet sähkönkulutuksen alle puoleen. Siis väkimäärä on tuplaantunut, mutta kulutus puoliintunut. Säästöön ovat vaikuttaneet ainakin seuraavat jutut: meillä ei juuri kulu virtaa viihde-elektroniikkaan, valoja sammutellaan huolellisesti, kylppärin lattialämmitys ei ole juuri koskaan päällä, keittiökoneet ja pesukone on uusittu. Ja tietokoneina pelkästään läppärit. Mutta sittenkin, ajatelkaa jos kaikki tekisivät saman. Ei tarvitsisi rakennella ydinvoimaloita... No, tästä aasinsilta uuteen luottamustehtävääni: lupauduin työpaikkani Green Office -lähettilääksi. Ehkä tämän sähkölaskun myötä olenkin meritoitunut siihen hommaan (en kyllä vaan ymmärrä että millä ajalla teen mitään sen asian eteen, mutta ehkä nuo projektit rauhoittuvat jossain vaiheessa...).

2 kommenttia:

  1. Virva! Ciao! Da quanto tempo.................dalle gambe si direbbe che Ines e Iris sian cresciute tantissimo! Ma ho capito bene????? siete riusciti a risparmiare sull'elettricità cambiando gli elettrodomestici e le abitudini di consumo??? Mitici finlandesi! :)

    VastaaPoista
  2. Si, Angela, la nostra famiglia si. Ma gli altri no, credo. Ma mitici siamo nonostante...:)

    VastaaPoista