torstai 17. helmikuuta 2011

Ajatuksia kun ei ole tekoja

Ei kerkiä tekemään käsitöitä, ei. Ja varsinkin, kun se ompelukonekin aiheuttaa ongelmaa. Sain koneen huollosta ja sitä oli säädetty hyvin monellakin tavalla. Mutta kaksoisneulaompeleet eivät vieläkään toimineet. Huoltomies ei ollut testannut konetta kaksoisneulalla vaan optimoinut säädöt koneen normaaliompeleille. Ne kyllä toimivat hyvin, mutta haluaisin myös tuon kaksoisneulan toimimaan. Korjaaja sitten vinkkasi, että kannattaisi kokeilla siirellä neulaa pystysuunnassa, ei siis kiinnittää neulaa yläasentoon, vaan jättää se vähän alemmas. Tätä sitten kokeilin ja hyvin se auttoi. Toiveita siis on että koneen saa säädettyä myös kaksoisneulalle sopivaksi. Mutta vielä homma ei ole kunnossa.

Sitten työmatkakävelyproblematiikkaa: Kun on pakkasta 20 astetta ja työpaikalla pienet vessat, miten matkalle kannattaa pukeutua? Muuten pärjään hyvin, mutta polvet ja reidet palelevat. En viitsi housujen alle pukea paksua kerrosta. Ahtaassa vessassa ei viitsi tehdä vaatteidenvaihtorumbaa, eikä koko päivää jaksa istua sisällä villakalsareissa. Toppahousut tietysti olisivat ratkaisu, mutta ideoin tässä toistakin ratkaisua: villahousut! Tai tosi pitkiä säärystimet, jotka peittäisivät reidetkin. Ne olisi sitten helppo riisua omalla työpisteellä, ne lämmittäisivät ja suojaisivat kastumiseltakin vaikka räntäsateella. Nyt käytän säärystimiä lahkeiden päällä, näin lahkeet eivät kastu eivätkä sitten kastele sukkia ja sisäkenkiä. Mutta on kyllä nyt pelkkä haave nämä pitkät säärystimet. Paitsi jos keksin valmiin villaneuloksen, mistä säärystimet voisi surauttaa.

Ja toinen työhön liittyvä probleema: kulkukorttini hiertää villapaitani nypyille. Miten tämän voisi estää? Ompelisinko esiliinan vai suojaavan pussin kulkukortille? Luulen että kortin pitää olla näkyvissä eikä sitä voi sujauttaa pussiin. Mutta on se esiliinakin aika villi ajatus...

Onko muilla samanlaisia ongelmia? Ja ideoita niiden ratkaisuksi?

1 kommentti:

  1. Entinen työkaverini virkkasi kulkukortin ympärille erilaisia suojuksia. Ne olivat aika hienoja;) Itse olen tekemässä jalkojen lämmikkeeksi tosi pitkiä sukkia. Menee sitten säärystimien asemasta.

    VastaaPoista