tiistai 10. elokuuta 2010

Lakanasta pyykkipussi, pyykkipussista pytikkä!

Olipa vieläkin sukujuhlat tulossa - ja helteet sen kuin tuntuivat jatkuvan. Paniikki iski, piti äkkiä saada jotakin vilpoista päällepantavaa tyttöjen serkkupojan rippijuhliin. Raitakangasta tunikatyömaan jäljilta oli vielä sen verran että se juuri ja juuri riittäisi mekoksi. Helletopin kaavaa muokkasin lennossa vähän peittävämmäksi ja pidensin helmaa. Ja pikaisesti ompelin mekon. Ja kun mekko valmistui, totesin että tytöt olivat pahassa flunssassa ja itselläkin kurkkua karhisti. Juhlat jäivät siis väliin, mutta mekko tuli tehtyä...Käytin mekkoa sitten kotioloissa ja mukavaksi sen totesin. Voisikohan sitä käyttää housujen/legginsien ja pitkähihaisen paidan kanssa?

Mutta tällaista on siis lapsiperheen elämä. Tytöt ehtivät olemaan neljä päivää päiväkodissa, ja viidentenä sinne ei enää voinut mennä. Toivottavasti tämä sairastelukierre menee ohi jossain vaiheessa ja pääsemme takaisin normaaliin suht' terveeseen olotilaan.

Seuraava työmaa: verkkarit itselle. Eurokankaassa käteen jäi tosi halpa pala ihanan tuntuista trikoota. Huomasin, että siinä oli pari reikää, mutta vasta kotona tajusin, että siinä oli koko pätkän mittainen neulavika ja silmäpako. Luovuus peliin siis ja sininen nauha peittämään viallista kohtaa. Odotan ilmojen viilenemistä, jotta pääsen käyttämään näitä.Ja lopuksi kierrätysideointia: Olen jo pitkään pohtinut, mitä tekisin vanhoilla lakanoilla. En raaski laittaa roskikseen ihanan pehmeää puuvillaa, mutta en ole millään meinannut keksiä mitään tekoa ohueksi kuluneelle kankaalle. Jos edes olisivat iloisen värisiä, mutta ei, meidän lakanat ovat pääasiassa vaaleansävyisiä. Mutta nyt keksin yhden idean tai tekniikan, jolla kulunutta kangasta ehkä voisi hyödyntää. Tämä on nyt ensimmäinen testi. Esittäköön tämä esine vaikka pyykkipussia, mutta tuo kuviointi on se idea. Tämä voisi vaikka toimiakin. Pitää vielä kokeilla eri työtekniikoita ja hioa ideaa. Siinä työtekniikkaa hioessa ne lakananjämät sitten kuluvatkin...


Muistuttaisin arvonnasta pari postausta taaksepäin. Vielä en ole valmis julistamaan voittajaa, joten kaikki kommentoimaan ja osallistumaan!

4 kommenttia:

 1. Kiva mekko ja housut! Vanhoista lakanoista saa leikkaamalla oikein pätevää matonkudetta jos räsymatoista tykkää. Itse olen nyt kirppareilta haeskellut sopivia, kun äitillä olis matonloimi odottamassa..

  VastaaPoista
 2. Joo, Annika, matonkudettahan niistä tietysti voi tehdä. Itse en kuitenkaan ole räsymattoihminen, eikä kangaspuitakaan ole käytettävissä. Jos lakanat olisivat iloisen värisiä, leikkaisin ne kyllä jonkinlaiseksi suikaleeksi ja vaikka virkkaisin niistä jotakin. Vielä on takataskussa ajatus lakanalumpun värjäyksestä...

  VastaaPoista
 3. matonkuteeksi minäkin laittaisin. jossain blogissa oli ihania virkattuja mattoja.. mulla on ohjekin jossain.. voin postata sen tuonne blogiin jos kiinnostaa?

  VastaaPoista
 4. niin ja voithan pyörittää lakanat vaikka konevärillä koneessa. menee paljon lakanaa ja saa paljon kudetta.. aika pähee olisikin kirkkaanpunainen virkattu vessanmatto :D

  VastaaPoista