maanantai 29. maaliskuuta 2010

Liian hieno tiskirättiViime syksynä kohtasin jossakin hienon väristä bambulankaa ja päätin tehdä tiskirätin. Sen enemäpää asian saloihin perehtymättä rupesin virkkaamaan (!) rättiä. Kohta tajusin, että metsään menee, tiskirätti olisi pitänyt neuloa. Sen pitäisi olla harva ja ilmava, jotta se kuivuu nopeasti. Ja minun virkkausnäperryksestäni oli tulossa tosi tiivis. Mutta siihen mennessä olin jo saanut tilkkua sen verran pitkälle, että huomasin pinnasta tulevan älyttömän hienon - en siis raaskinut purkaa tekelettäni ja aloittaa alusta.


Mallivirkkauksessa on kiinteä silmukka ja pylväs vuorotellen. Siitä tulee tuollainen koristeellinen elävännäköinen pinta. Nyt en tiedä, mitä tilkulla teen. Ehkäpä ymppäänkin sen osaksi jotakin kesävaatetta. Saa nähdä. Tässä se on kuitenkin suunnitellussa ympäristössään.

Ja tässä muuten meidän normaali tiskirätti: mummulan vintiltä löydettyä pellavakangasta. Toimii hienosti ja paranee pesusta toiseen.

Tämä postauskin oli epäonninen. Olin tekemässä tätä jo eilen, mutta bloggeri ei suostunut tuomaan valokuvia. No, eipä haittaa. Nyt se onnistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti