tiistai 3. elokuuta 2010

Kesätunnelmia

Pitkä kuuma kesä - ihanaa! Aika on mennyt uimarannoilla, mökeillä, mummulassa - kaikissa sellaisissa touhuissa, jotka kesään kuuluvat. Ja siksi olen ollut off line ja muutenkin off. Tässä aluksi näitä off-kuvia: tunnelmia mummulasta.

Jotakin pientä ja satunnaista käden työtäkin olen jossain välissä saanut aikaiseksi. Ensinnäkin se helletoppi josta jo vihjailin. Tein sen raskausaikaisesta hulmuhelmahameesta. Kanttaukset olivat jo hameessa, ihan hyvin ne sattuvat tähänkin paikalleen. Toppi on jo ehtinyt käyttöön ja saattaa olla että sitä vieläkin tarvitaan - helteet kun tuntuvat jatkuvan.Tarvitsin pussukan pyykkipojille. Päätin tehdä sen samaisesta punaisesta valoverhosta, josta olin jo aikaisemmin tehnyt kasseja. Kankaan leveydestä tuli kuusi pussukkaa, eihän sitä nyt yhtä varten viitsinyt punaista lankaa vaihtaa. Pyykkipoikapussiin tein vähän erilaisen sangan, viidestä muusta tuli "klassikoita". Nyt vaan en tiedä, mitä näillä tekisin. Yhden olen jo vienyt tuliaisiksi mökki-isännille. Onko kellään ideaa mihin tällaista pikkukassia voisi käyttää?
Sitten vielä esimerkkejä kierrätys- ja materiaalinsäästöinnostani: kaapissa lojui käyttämättömänä hienon värinen mutta hankalan kokoinen froteepyyhe. Päätin halkaista sen ja tehdä siitä kaksi käsipyyhettä. Nämä sopivat hyvin meidän vessaan. Ja toinen esimerkki on vanha täkkini. Sen päällikangas oli reunasta reikiintynyt, mutta muuten täkki oli hyvässä kunnossa. Ompelin lakanakankaasta paikat ja kaistaleet peittämään reikiintyneet kohdat. Näin täkki palvelee vieläkin ainakin vuoden. Ehkä minun vihreysintoiluni menee tässä vähän liian pitkälle, mutta minusta kaiken tavaran pitäisi kestää niin kauan, kunnes sen tekemiseen tarvittava materiaali ja energia on uudistunut luonnossa. Vain tämä olisi oikeasti kestävää. Täkin tekemisessä on kuitenkin ihan varmasti käytetty keinokuituja ja uusiutumatonta energiaa, joten täkkiin käytetyt panokset eivät "palaudu koskaan". Vuosi sinne tai tänne tähän äärettömyyteen verrattuna ei paljon merkitse, mutta haluan kuitenkin ajatella, että pienelläkin teolla on merkitystä. Ja toivon, että esimerkkini (sen lisäksi että se monia ärsyttää) innostaa jonkun muunkin ajattelemaan (ja toimimaan) kestävästi.

Ja hei, kesä tuntuu jatkuvan vielä! Miten saisi imettyä kesäenergiaa syksyn työnhakuun ja muihin touhuihin?

2 kommenttia:

  1. Ciao Virva! se ho capito bene siete state in vacanza.....e fa ancora caldo! a me piace il caldo.Forse la prx settimana partiamo per la Calabria...direi che le borsette carine carine che hai confezionato le potresti proporre ai negozi di abbigliamento...io però ci provo a farla come portamollette! 1 abbraccio 4all

    VastaaPoista
  2. Buone vacanze, Angela! Ma non ho capito, cosa è portamollette?

    VastaaPoista