perjantai 5. helmikuuta 2010

Lisäaineettomia makkaroita

Vielä toinen postaus samalle päivälle! Edellinen oli tekoja, tässä taas ajatuksia. Tai ennemminkin löytö: löysin Hakaniemen hallista lisäaineettomia luomumakkaroita - siis tuoremakkaroita. Luomu ei ole niin tärkeä juttu mulle, mutta natriumglutamaattimakkarat kyllä herättävät vastustusta. Mutta nyt löysin Hakkaraiselta Pohjanmaalla pientuotantona valmistettuja makkaroita. Possut ja lampaat kasvatetaan luomuna omalla makkaratehtaan tilalla. Tietysti makkaroiden kuljettaminen Pohjanmaalta Helsinkiin on vähän kyseenalainen juttu, mutta kaikkea ei voi saada.

Eikä myöskään voi saada siskonmakkaroita ilman arominvahventeita. Siskonmakkaroita siis tämä makkaratehdas ei tee, enkä ole niitä mistään muualtakaan löytänyt. Harmi, meillä tykättäisiin siskonmakkaroista.

Sitten laittamaan iltapäiväruokaa: makkarat laitan pastakastikkeeseen sipulin, sellerin, paprikan ja tomaatin kanssa. Ja meillä neljän hengen pastasatsi rakentuu suunnilleen näin: 100 - 200 g lihaa/kalaa/makkaraa, 1 kg kasviksia ja 500 g pastaa. Eli kasviksia kuluu kovasti, makkarat vain mausteena. Ja kaikki tykkää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti