maanantai 13. kesäkuuta 2011

Vapaapäivä ennen uudessa työpaikassa aloittamista

Huomenna aloitan uudessa työpaikassa. Tämä päivä oli siis vapaa kaikesta virallisesta työnteosta, ja siksi sainkin kaikenlaista tehtyä: pestyä yhden talvitakin ja vietyä toisen pesulaan, silitettyä pyykkiläjän, siivottua tärkeitä papereita törkyisen työpöydän kulmalta. Ja käsitöitä.

1. Housut itselle:
Näihin olin kaavan piirtänyt ja leikannutkin jo aikaisemmin, mutta en vaan ollut ehtinyt ompelemaan. Nyt sain housut "valmiiksi": vielä jäi vähän säädettävää ja joku nappisysteemikin pitää vielä kehittää. Taas kerran näytän lyhyeltä ja leveältä. Se osittain johtunee housujen mallista (ja miehen valitsemasta kuvakulmasta...), ne ovat pikkaisen porkkanatyyppiset, eli taskujen suut tuovat vähän rypytystä lantiolle. Näiden ulkonäköön totuttelu voi viedä vähän aikaa, mutta leventävästä vaikutuksesta huolimatta ne ovat kyllä ihan kivat.Näihin housuihin muuten liittyy se lupaamani arvonta. Julkistan arvonnan kunhan saan hiottua sen visuaalista ilmettä. Stay tuned!

2. Mekko tytölle:
Aikana ennen uutta ompelukonetta (siis yli kaksi vuotta sitten) oli kokeillut kuminauharypytystä. Nykyisellä ompelukoneellani se ei oikein onnistu, koska siinä on kiinteä puolakotelo ja alalangan kireydensäätö on aika hankalaa. Mutta vanhasta koekappaleesta sain mekon tytölle. Tätäkin pitää vähän vielä säätää: olkaimia pitää siirtää keskemmälle.
3. Pinkit helmet:
Löysin Figuluksesta aivan mahtavia helmiä: sametilla päällystettyjä lasihelmiä. Pinkki väri on todella hehkuva ja musta nauha tuo dramatiikkaa. Jaa, mutta missäs draamassa näitä oikein käyttäisi...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti