sunnuntai 8. toukokuuta 2011

JOT-toimitus ja rasismin vastustusta

Mummo kutsui äitienpäivälounaalle. Juuri tähän tarpeeseen hurauttelin tytöille tunika-mekot. Tai no, olin ne kyllä jo leikannut aikaisemmin, mutta nyt sain hyvän syyn tehdä ne valmiiksi.

Rasismi on noussut päivän puheenaiheeksi (muiden huolestuttavien aiheiden rinnalle): Jostain luin että vaikeneminen ja asioihin puuttumattomuus tarkoittaa rasismin hyväksymistä. Nyt minä en vaikene, vaan esitän mitä olen tehnyt rasismin vastustamiseksi. Tyttöni ovat hyvin monikulttuurisessa päiväkodissa, ja olen toiminut päiväkodin vanhempaintoimikunnan puheenjohtajana. Nyt toteutimme etnokonsertin äideille. Konsertissa esiintyi lapsia, vanhempia ja ulkopuolisia vierailijoita - kaikki sulassa sovussa. Edustettuina olivat Iran, Intia, Tuva (Venäjä), Somalia, Indonesia, Turkki ja Suomi. Konsertti oli niin mahtava elämys: oli upeaa nähdä kaikki esiintyjät ja yleisönkin edustajat innostuneina, kiinnostuneina, ylpeinä omasta kulttuuristaan. Tästä moni sai varmasti rokotuksen rasismia vastaan!


Lopuksi esittelen vielä todella vanhan (varmaankin 20v) käsityön, joka tuli esiin tuota konserttia järjestäessäni: bassopussi!

2 kommenttia:

  1. Hyva Virva, olen kauhulla seurannut tuota suomalaista suhtautumista maahanmuuttajiin ja muun rotuisiin/maalaisiin ihmisiin. Tempauksesenne kuulostaa hienolta, olet kylla mahtava tassa kaikessa energiassasi!

    t. inkeri Rwandasta

    VastaaPoista
  2. Kiitos Inkeri. Tärkeiden asioiden eteen pitäisi tehdä enemmänkin!

    Mistä oikein luet blogiani? Tilastossa ei näy ketään kävijää Rwandasta...? Kiva kuitenkin kun luet - olet mielessäni.

    VastaaPoista