tiistai 11. tammikuuta 2011

Mitä tehdä kun ompelukone on tohjona? No nahkahame!

Ompelukoneeni on nyt aika heikossa kunnossa. Ei onnistu siksakki, jousto-ompeleet eikä kaksoisneulaompeleetkaan. Aina tulee vaan tolkuttomasti hyppytikkiä. Mutta suoraa kone ompelee kiltisti ja siististi. Siksipä ompelin nahkahameen, nahkaa kun ei tarvitse huolitella.
Nahkaa löytyi Eurokankaasta. Siellä oli palalaarissa monenlaisia hauskoja vuotia ja paloja. Tällainen reikänahka lähti mukaan. Onneksi kotoa löytyi ikivanha nahkaneula. Tämän ompelemisessa ei ollut mitään ongelmaa, ompelukone toimi kuin unelma. Itse asiassa ongelma oli kaavoituksessa. Miten ihmeessä onnistuin hukkaamaan neljä senttiä hameen ympärysmitasta? Nyt on hyvä syy häivyttää se vyötäröltäkin.

Tässä vielä yksi työ, jota tehdessä tajusin, että ompelukone kaipaa huoltoa, eikä huolittelu onnistu. Paidan helma on vielä kääntämättä ja hihojakin piti vielä vähän parannella. Tämä jää nyt odottamaan ompelukoneen huoltoa. Mutta taas kerran ihmettelen omaa värimaailmaani. Mistä minulle on tullut tarve tällaiseenkin väriin? Ja pitäähän sitä yrittää sovittaa turkooseihin helmiin. Mitä mieltä olette, sopiiko possunpunaisen paidan kanssa turkoosi?

2 kommenttia:

  1. Heips! Tulin heti vastavierailulle :). Kiva kuulla että joku innostuu mun blogsusta. Harmittaa vaan kun en ole viime aikoina jaksanut oikein päivitellä enkä oikeastaan ehtinyt ommellakaan mitään niin suurta että blogiin asti viitsiin laittaa. Mut vaikka päivityksiä ei hurjalla tahdilla tulekaan, ei blogi ole unholassa ;).

    VastaaPoista
  2. Ciao, Romulus! Tervetuloa tännekin. Oletko huomanut, että kunnon ompelublogeja ei löydy oikein ollenkaan. Kaikkialla on lastenvaatteita, pientä näperrystä, ehkä vähän trikoo-ompelua, virkkausta, huovutusta, neuleita... Mutta kunnon vaateompelua ei löydy mistään. Sinun blogisi oli parasta tällä saralla mitä olen tähän mennessä löytänyt (ainakin Suomessa). Päivitä vaan siihen tahtiin kuin hyvältä tuntuu, ei paineita!

    VastaaPoista