sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Lapsuusmuisteloita

Marjuska blogissaan Väkerryksiä vastasi muistelohaasteeseen ja välitti sitten haasteen eteenpäin minulle. Olin jo kauhulla seurannut tämän kyselyn leviämistä ja pelännyt, että osuukohan se omalle kohdalle. Auts, nyt osui! No, ongelma on että minun lapsuuteni tahtoo olla musta aukko. Ensinnäkin siitä on ihan älyttömän kauan ja toiseksi maailma on muuttunut paljon ja luulen että minäkin olen muuttunut paljon. Mutta ehkä tämä muistelu tuo vähän valoa mustaan aukkoon ja ehkäpä musta aukko jopa lakkaa imemästä kaikkea energiaa itseensä... Täytyy vielä sanoa, että suurin osa vastauksista tulee kyllä teini-iän muistoista, ehkä joku ajatus yltää lapsuuteenkin asti.

No niin, nyt mennään:

1. Mitä vastasit pienenä kysymykseen, mikä sinusta tulee isona?
Tämä on ensimmäinen murheenkryynini. En ole koskaan tiennyt, mikä minusta tulee isona (enkä tiedä vieläkään). Luulen että olen joskus vastannut että opettaja, mutta vastasin niin koska en juuri muita ammatteja tiennyt. En varmaan edes oivaltanut, että olisin voinut vastata vanhempieni ammatin, maanviljelijän. No, eipä minusta maanviljelijääkään tullut - paitsi harrastusmielessä!

2. Mitkä olivat sarjakuvien/piirrettyjen lemppareitasi?
Meille tuli Non Stop -sarjakuvalehti. Siinä oli Smurffeja ja Pikoa ja Fantasiota yms. Siinä oli myös Corto Maltese, josta en tykännyt yhtään. Suosikkisarjakuvani taisi kuitenkin olla Tintti.

3. Lempileikkejäsi?
Minulla on pikkusisko, joka on kolme vuotta minua nuorempi. Katkerana muistan, että minä olisin halunnut organisoida mitä mutkikkaampia seikkailu- tai sisäoppilaitosleikkejä, mutta pikkusisko ei innostunut ollenkaan.

4. Parhaat synttärisi ja miksi?
Synttäreistä en kyllä muista mitään. Ei niitä taidettu meillä juurikaan juhlia. Parhaiten muistan esim. mummuni 70-vuotissynttärit, kun laskin, montako autoa on pihassamme.

5. Mistä urheilusta pidit/harrastit?
Maaseudulla piti tietysti osallistua kaikenmaailman hiihtokilpailuihin ja niistä kertyi tolkuttomasti lusikoita. Siis jos joku ei tiedä, niin maalla oli tapana urheilukilpailuissa antaa palkinnoksi lusikoita (olivatkohan ne hopeaa, ei aavistustakaan). En ollut varsinaisesti hyvä urheilussa enkä sitä mitenkään harrastanut, mutta koulumatkat (2,5 km) kuljin polkupyörällä.

6. Ensimmäinen musiikki-idolisi?
Teininä sitä tuli notkuttua Lallintalolla ja kuunneltua niin Sleepy Sleepersit kuin Teddy and the Tigersitkin (kyllä, olen niin vanha!). Mikään kevyen musiikin laji ei minua kuitenkaan koskaan erityisesti kiinnostanut. Olinhan pianotunneilla ja myöhemmin musiikkiopiston touhuissa tutustunut klassiseen musiikkiin.

7. Paras joululahjasi/muu lahja minkä olet saanut?
Tämä kuuluu samaan sarjaan tuon synttärijutun kanssa. Joululahjat olivat yleensä villasukkia ja vastaavaa (joo, meillä käsityöharrastus on siirtynyt sukupolvelta toiselle). En muista, milloin ja miten piano meille tuli. Ehkä voisin ajatella että se oli lahja minulle.

8. Mitä olisit elämässäsi halunnut tehdä, jota et vielä ole tehnyt?
Tässä viittaan ensimmäiseen kysymykseen. Ehkä olisinkin halunnut tulla joksikin, löytää oman kutsumukseni ja erityistaipumukseni. Toivottavasti vielä joskus löydän.

9. Lisää lapsuudenaikainen kuva
Tämä on ainut kuva joka minulla on kotona. Äitini asuu vielä lapsuudenkodissani ja siellä ovat kaikki valokuvat yms. muistot. Paniikki iskee kun ajattelen, että äitini ei enää kauaa voi asua siellä. Mitä sitten tapahtuu talolle ja muistoille?!


Nyt haluaisin välittää tämän haasteen Italiaan. Minulla on lukijoita ja tuttuja Italiassa - ja johan kaikki Suomessa ovat tähän vastanneet! Nyt haaste lähtee siis Ruostevillalle blogiin Ruostevilla e Laricio ja Angelalle blogiin Borsette fatte e mano. Angela e Ruostevilla, per piacere rispondete alle stesse domande! Ruostevilla puo sicuramente aiutare Angela nella traduzione...?! (Sono pigra?)


Lopuksi tarjoan inspiraatiokuvan aplikointia harrastaville lukijoille. Löysin kirjahyllyni alahyllyltä tämän kirjan. Siinä on kaikkea muutakin kiinnostavaa, mutta tuo kansikuvan kangas on todellakin aplikoitu. Minun pitää varmaan tutkia kirjahyllyäni lisää, sieltä saattaa löytyä muutakin mielenkiintoista...

3 kommenttia:

  1. ciao Virva, grazie! Spero di aver capito bene, devo rispondere a delle domande.... (ho usato google traduttore!) ....una sorta di staffetta dell'amicizia in Italia......appena posso lo faccio! baci!

    VastaaPoista
  2. Angela, hai capito bene. Spero che Ruostevilla anche risponde alle domande. Lei sempre scrive tutto in due lingue, così tu avrai la traduzione "gratis". Se no, mi chiedi se non capisci qualcosa!

    VastaaPoista
  3. APUAAAAAA!!!!! Ci vorra' un momentino prima di rispondere, ma lo faro', promesso.

    VastaaPoista