torstai 18. marraskuuta 2010

Lahjaideoita

Elämäni ensimmäinen tutorial, s'il vous plait!

Eli ideoin heijastinpallon pikkujoululahjaksi (tai siis pikku-joululahjaksi) ja ajattelin nyt jakaa idean teidän kanssanne.

Hahtuvalankaa


keritään pikkukeriksi,


laitetaan pyykkipussiin


ja pesukoneeseen kuuteenkymppiin muun pyykin kanssa.


Kuivatellaan


ja ihastellaan syntyneitä huopapalleroita!


Otetaan heijastinlankaa (vai nauhaa, mitä se on?), virkkuukoukku, tukevaa lankaa tai nyöriä ja hakaneuloja.


Virkataan heijastinnauhasta huopapalleron ympärille "pussi". Tässä olen käyttänyt pitkiä pylväitä, yhtä hyvin voi virkata ketjusilmukkakaaria tai mitä koukku tahtoo tehdä.


Sopivassa vaiheessa huopapallero sujautetaan sisään


ja pussi virkataan umpeen. Tähän meni nauhaa noin viisi metriä.


Kiinnitetään nyöri ja hakaneula.


Kyllä näkyy!


THE END !

Sitten muita joululahjaideoita ja muita höpinöitä. Ostin taas Eurokankaasta kankaita. Nuo oikeanpuoleiset ovat uimapukukankaita ja niistä teen tytöille uudet uimapuvut. Viime kesänä uitiin käsipohjaa niin syvällä, että vatsakin otti pohjaan kiinni. Vanhat uimapuvut ovat sen lisäksi että ne ovat pieniä myös hyvin kuluneita.

Tuon vasemmanpuoleisen kankaan (puuvillalycraa kuvittelin...) ostin värien takia. Jotain paitoja tms. ajattelin tehdä. Älkää muut sortuko! Kankaassa on valtavasti jotakin kemikaaleja, se haisee järkyttävältä vielä pesun jälkeenkin.Ja vielä kysymys kokeneille nettiostelijoille: Haluaisin tehdä koko meidän jengille pitkät kalsarit, siis oikeasti lämpimät ja housujen alla pidettävät. Joku on jostakin ostanut merinointerlockia tms. Antakaapa vinkkejä, mistä, millaista, millä hinnalla, kauanko toimitus kestää...! Kiitos!

Hyviä joululahjatalkoita kaikille!

6 kommenttia:

 1. Mulla on kans ollut mietinnässä hupapallot+heijastinnauha, mut ratkaisua en vielä ole keksinyt. mut tää sun versiohan on myös vallan kiva :)

  Tohon osto juttuun en osaa sanoa muuta ku että joku kehu kangastukun merinointerlockia :)

  VastaaPoista
 2. mmmmmhhh .....interessante il tuo tutorial, ma non ho capito perchè metti le palline in lavatrice! Da provare subito! ciao...e buoni regali di Natale!

  VastaaPoista
 3. Angela, per fare il feltro! Infatti, è vero che non ho spieagato bene, ma credo, che tutti i lettori finlandesi hanno capito, credo...

  Muille seiltykseksi: Angela kysyi, että miksi laitoin pallerot pesukoneeseen. Google translator ei selvinnyt tehtävästä ihan kunnolla! Toivottavasti suomalaiset lukijat ymmärsivät...

  VastaaPoista
 4. Kiva idea tuo heijastinpallo. :-)

  Myllymuksuilta saa ainakin merinovillaneulosta. Ite oon ostanu sitä kerran ja ihan kelpo villahousut siitä tuli.

  VastaaPoista
 5. Myllymuksuilta tuli ainakin ripeästi merinovilla, se ainokainen, jota olen ostanut. Vielä en ole siitä mitään ehtinyt saamaan aikaiseksi.

  VastaaPoista
 6. Ihania heijastinpalleroita.
  Minä olen ostanut myllymuksuilta merinovillaneulosta, josta olen tehnyt pienelle villahaalarin. Nythän siellä on postikuluttomuustarjous, jos sieltä meinaat tilata. Tosin silloin toimitukset venyvät, kun moni muukin tilaa;)
  Halvimmalla sain kyllä villaneulosta viime talvena Eurokankaasta. Tuo oli pakalla, mutta kilohinnalla myytiin, tosi edullista se ainakin oli ja ihanan pehmoista. Luonnonvalkoista se oli (tarkempaa selostetta ei ollut materiaalista, niin kuin ei yleensäkään Eurokankaan kankaista löydy) ja tein miehelle villakalsarit. Hyvin toimivat niistä ainakin tuli. Nyt en tiedä minne sen olen jemmannut, kun voisin tehdä itsellekin.

  VastaaPoista