torstai 10. marraskuuta 2011

Tuskaa

Voisiko joku suositella mulle uutta harrastusta? Postimerkkeilyä tai sauvakävelyä tai muuta sopivaa. Tämä käsityöharrastus nimittäin ei ole oikein tuottanut tyydytystä viime aikoina. Kaikki tekeminen on ollut niin tuskaa. Kaikki mahdollinen menee pieleen. Visioni ovat joko surkeita tai toteutus ei vastaa näkemystä. Valmista ei synny. Mikään ei istu päällä. Valokuvat eivät onnistu. Blääh!

No, tässä pari esimerkkiä, mitä olen yrittänyt. Ensin oli kaksi mystisesti pieneksi jäänyttä villapaitaa. Tarkoitus oli uusiokäyttää nämä jotenkin, saada niistä vähän "isompi" ja pukevampi vaate aikaiseksi. Aikani mallailin kylppärin peilin edessä ja ajatus risteilevästä etumustasta näytti hyvältä. Toteutus oli vaikea, lopputulos ei ole kovin pukeva ja liivin valokuvaus oli ihan mahdotonta. Arvioikaa itse! Lohdutuspalkintona toisesta villapaidasta sain kaulurin. Se lienee pukeva ja lämmittävä. Kummastakin neuleesta jäivät vielä hihansuut käyttämättä. Jos löydän hyvää kangasta, voisin tehdä jonkun viittamaisen tunikan, mihin saisin näistä jämistä hihat. Joo, voisin ja voisin. Tuskin toteutuu tai onnistuu.


Toinen tuskaa tuottanut työmaa: housut paksuhkosta, hauskanvärisestä (epävärisestä) satiinista. Näiden ompelussa kaikki mahdollinen meni pieleen. En listaa kaikkea, mutta yksi esimerkki: Housut ovat muuten valmiit, mutta napinläpi pitää leikata auki. Yleensä avaan napinläven ratkojalla, mutta nyt jostain syystä otin käteeni teräväkärkiset sakset. No niinhän siinä kävi, että sakset katkoivat napinläven tikit! Valmiit housut eivät näytä jalassa miltään. Kangas on sellaista että se näyttää ryppyiseltä vaikka ei sitä ole. Housut ovat siis älyttömän epäsiistin näköiset. Tätä ongelmaa yritin korjata sillä että kavensin housuja: mitä vähemmän kangasta sitä vähemmän ryppyjä. Tämä ehkä auttoi vähän. Mutta tuskaan ja työmäärään nähden lopputulos on vaatimaton (tämä kuulosti ihan Jorma Uotisen tanssituomaroinnilta...). Ja edelleen valokuvaus oli ihan mahdotonta, siksi housut ovat päiväpeitolla, eivätkä jalassa.Taidan vastaisuudessa keskittyä työn tekoon. Hyvää yötä!

1 kommentti:

  1. Housujen ompelu onkin tosi haastavaa! Minulla on remontin takia onneksi ompelukone ollut piilossa ja hyvän aikaa ;) Kokeile ihmeessä jotain pientä ja pikaista, niihin ainakin minulla aika riittää! Ja kävelylenkillä on hyvä miettiä uusia ideoita.

    VastaaPoista