sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Tenttiin luvun ohessa

Toissapäivänä oli kevään viimeinen tentti ja siihenkin oli kohtalaisesti lukemista. Silti piti askarrella kaikenlaista muutakin.

Tytöt tarvitsivat lisää ohuita kesähousuja, varsinkin kun Iriksen jalat kasvavat niin nopeasti että housut jäävät lyhyiksi suunnilleen tarhapäivän aikana! Ostin Eurokankaasta paitakankaan nimellä myytävää puuvillaa ja sommittelin tällaiset säädettävät housut. Vyötäröllä on säädettävä kuminauha ja pituutta saa säädettyä lahkeiden sivuilla olevilla nauhoilla. Toisiin housuihin pujotin vielä kuminauhat lahkeensuihin - housuista tuli nimittäin toooosi pitkät. Joten eiköhän ne yllä nilkkoihin vielä syksylläkin.
Seuraava esine oli tarkoitus esitellä vasta kun siihen sopiva, tekeillä oleva paitakin on valmis. Mutta en nyt malta odottaa, varsinkin, kun työtekniikoista löytyy aasinsilta edellisistä housuista helmien pujotteluun... Olen siis jatkanut helmien tekoa. Homma on hankalaa, kun kaikki helmet ja nyörit eivät sovi yhteen tai eivät sovi mun visioihin. Noihin keltaisiin halusin laittaa solmut helmien väliin, mutta tällä kertaa helmien reijät olivat liian isot ja solmut olisivat menneet läpi. Niinpä Figulus-kaupan myyjän kanssa ideoimme tämän "moninkertaisen pujottelun systeemin. Näissä on käytetty vahattua puuvillanyöriä ja se on pujotettu kolme kertaa jokaisen helmen läpi. Näin nyöriä kului noin viisi kertaa lopullisen helminauhan pituus.
Näitä tehdessäni oivalsin muutamia työteknisiä juttuja. Kun nyöriä on lähes viisi metriä, kannattaa pujottelu aloitta nyörin keskeltä. Ja vaikka helmissä on isot reijät, kävivät ne kuitenkin ahtaiksi tämän kolminkertaisen pujotuksen takia. Siksi keksin kiertää pienen teipin palan nyörin päähän. Tämä teipillä jäykistetty pää oli helppo sujauttaa helmestä läpi. Se esti myös nyörin purkaantumisen.Sitten vielä yksi helmien pujotuksen työtekninen niksi. Noihin säädettäviin housuin käytin muovisia Kam-neppareita. Neppareita varten kankaaseen pitää tehdä reikä ja sitä varten minulla oli esillä piikki-työkalu. Siitä sitten tajusin, että tällä piikillä voi kätevästi avartaa puuhelmien reikiä. Helmien reijät saattavat olla tukossa maalista tai puusäleistä. Piikillä reijät sai siisteiksi ja helmet helposti nyöriin.

Lopuksi vielä edellisen postauksen yöpuvut tositilanteessa. Haalari on ihan valtavan iso. Ja pyjama on tosi sievä - minusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti